Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Infratermék webáruház kínálata

2021.03.26

Hasznosak-e az infratermékek?

infrasugarzok.jpg

Miért energiatakarékos a fűtés infratermékekkel?

Azért mert lokálisan fűtenek és mert optimalizálhatjuk a hőeloszlást.

Az éltető napfényt és hőt központi égitestünk szolgáltatja, pótolni az ember a tűz megszelídítésével tanulta meg hosszú évezredek során. A mesterséges világítás és a tűzfűtés egyre speciálisabb eszközei kerültek használatba. A fejlődésben a legnagyobb ugrást az elektromos energia hőenergiává alakítása jelentette. De ez az energia is véges. Hacsak nem a megújuló forrásokból állítjuk elő.

kulteri-infrasugarzo.jpgKi ne tudná földi civilizációnkat energiaválság fenyegeti: az energiaforrások kifogyóban és ezek felhasználása nagy károsanyag-kibocsátással jár, egyre fenyegetőbb az ipari környezetszennyezés. A globális problémák megoldásáért egy keveset saját háztartásunkban mi is tehetünk például az infrafűtésre átállással.

A webáruházakban beszerezhető infratermékek villanyárammal működnek és használatukkor csak az a lakózóna melegszik, amelyben komfortunkat élvezni akarjuk lakásunkban.

Ha központi fűtésű radiátor vagy gázkonvektor szolgáltatja a meleget, a kibocsátott hőenergia 80%-a a helyiség levegőjének felmelegítésére szolgál, a meleg levegő a plafon alatt gyűlik össze, de ha a webshop infrapaneljét égetjük, akkor ott van meleg, ahol kell, és a levegő nagyrészt a már felmelegedett testektől kapja a meleget, ezért az infrafűtés takarékos, mert kisebb a hőveszteség és a fűtési számla is.